2021 Recap van mijn werk als journalist + mijn beste verhalen

Robyn van Gorsel freelance journalist

Over twee weken komt 2021 aan een eind. Het was voor mij misschien wel het meest belangrijke jaar op het gebied van mijn journalistieke carriere. Er gebeurde zo ontzettend veel. En dan heb ik het hier nog niet eens over mijn verhuizing naar New York. Dit was mijn 2021 op journalistiek gebied.

In februari zette ik al mijn freelance opdrachten bij DPG Media stop. Ik werkte op dat moment voor AD.nl/show en Online Zuid – de drie regionale titels uit het zuiden: Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN de Stem. De bedoeling was namelijk dat ik die maand al naar Amerika zou verhuizen.

Dat ging door Covid-19 natuurlijk niet door. Dat verdriet duurde niet heel lang, want in februari kreeg ik ook een mailtje waar ik mijn hele journalistieke carriere (en opleiding) naar toe had gewerkt: of ik op gesprek wilde bij LINDA.nl voor een functie als freelance editor. Uhm ja natuurlijk!?

LINDA.nl

Zo begon ik op 1 maart 2021 aan mijn allereerste proefdag bij LINDA.nl. Doodeng. Ik denk dat ik de avond van te voren nauwelijks sliep. Maanden lang stalkte ik de redactie met e-mails of ze echt niet een extra freelancer zochten en nu ging ik er eindelijk werken. Helaas digitaal, want he pandemie, maar dat deed niets af aan de sfeer. Vanaf minuut een voelde ik me thuis dankzij de geweldige vrouwen die er werken.

Op mijn tweede proefdag schreef ik meteen mijn meest gelezen artikel ever. Iedereen kent het debacle van mijn pas geverfde wenkies inmiddels, net als de rest van LINDA.nl-lezend Nederland. Waar ik me kapot schaamde voor die zwarte rupsen op mijn voorhoofd, leverde het me ook mijn freelance contract bij LINDA.nl op. Beter had mijn proefperiode niet kunnen gaan.

Wat volgde zijn twee maanden waarin ik meerdere dagen per week de kans kreeg verhalen over de meest interessante onderwerpen te schrijven. Zo belde ik met Herman Knippenberg (van The Serpent), interviewde ik een hoop bekende Nederlanders, schreef ik ervaringsverhalen over je haar verven met mousse en schreef ik artikels over van alles en nog wat waar ik zelf interesse in had.  

In mei vertrok ik dan toch eindelijk naar Amerika. Dat was even moeilijk. Werkte ik net twee maanden voor mijn droomopdrachtgever, moest ik er alweer weg. Het voelde alsof ik moest kiezen tussen mijn carriere en mijn andere grote droom: wonen in New York. Uiteindelijk kwam het allemaal goed, want vanuit New York kon ik na een paar maanden absentee gewoon verder met schrijven voor LINDA.nl. Zo schreef ik sinds augustus wekelijks over Nederlandse tv-programma’s. Hoe dan, vanuit Amerika? Via zichtlinkjes! Zo keek ik iedere week naar tv-programma’s als Ik Vertrek, Sterren op het Doek of Miljoenenjacht.

JFK Magazine

Naast al mijn online freelance werk schreef ik in 2021 ook nog steeds voor print. JFK Magazine om precies te zijn. Zo had ik het in januari helemaal gehad met WhatsApp. Ik besloot de app te verwijderen voor een maand. Van mijn bevindingen schreef ik een reportage. In juni schreef ik over New York en hoe ik als nieuwe inwoner de stad zag opleven nu alles weer open is.

Zoals je leest stond dit jaar voor mij op carriere gebied vooral in het teken van grote veranderingen en het behalen van lang gekoesterde dromen. Voor 2022 heb ik geen grote mijlpalen op de planning. Ik wil vooral focussen op nog beter worden en behouden van wat ik nu heb. Toen ik deze recap in 2020 schreef, had ik nooit verwacht dat dit allemaal zou gebeuren. Dus wie weet wat ik hier volgend jaar op schrijf.

Dit zijn – naar mijn bescheiden mening – de beste verhalen die ik schreef in 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com