NYC RECAP #1 | Eindelijk sneeuw, eerste keer Marquee en een nieuwe look

Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Het afgelopen jaar – zeker de laatste maanden – heb ik nauwelijks een update over mijn leven in New York geschreven. Ik had het zo druk en was zo afgeleid, dat ik mijn blog verwaarloosde. Maar daar komt verandering in! Ik ga vanaf nu weer iedere week een update delen. En ik ben van plan om veel meer te bloggen over tips voor New York, over wat je allemaal moet regelen om ook naar New York te verhuizen en nog veel meer. Maar nu eerst de eerste week van januari!

Maandag

Na alle feestdagen moest ik er maandag 3 januari aan geloven: terug naar werk. Er was voor de hele dag sneeuw voorspelt dus stiekem hoopte ik nog op sneeuwvrij, maar dat bleek ijdele hoop. Het sneeuwde namelijk helemaal niet. Nog geen seconde. Het was wel de eerste echte koude dag met een gevoelstemperatuur van -9. Het lijkt erop dat de winter in New York nu toch eindelijk gaat beginnen.

Matto Espresso, de koffiezaak waar ik voor werk, voerde per vandaag een prijsstijging van 50 cent door. Ik verwachtte het nieuwe jaar met een hoop boze emails te beginnen, maar ik kreeg er geeneen. Na de eerste werkdag deed ik het rustig aan en ging ik alleen naar de sportschool. En ik kletste bij met huisgenoot Kimberley, die voor het nieuwjaarsweeekend naar een cabin met jacuzzi in Vermont was met vrienden. Hoe vet!?

Dinsdag

Speciaal voor oud en nieuw waren Bram en Casper – twee oud-huisgenoten uit Tilburg – vorige week naar New York gekomen. Dinsdagavond was de laatste avond voor ze weer terug naar Nederland vlogen, dus na mijn werk spraken we af in Chinatown om nog een keer uiteten te gaan. Na 5 rondes dumplings liepen we via Little Italy naar NoLiTa (Nothern Little Italy) om daar nog pizza te halen bij Prince St. Pizza en een cupcake bij Little Cupcake Bakery. Beide aanraders. Als afscheidscadeautje kreeg ik een boek van ze: Why writers love and leave New York. Hoe lief! De dubbele boodschap, dat deze writer New York moet verlaten en terug naar Nederland moet komen, negeer ik voorlopig nog even.

Woensdag

Ik heb niet vaak last van heimwee, maar ik mis wel steeds vaker bepaalde Nederlandse gerechten. Zoals boerenkool met rookworst. Zeker nu het eindelijk kouder wordt in New York, mis ik Hollandse pot. Dus besloot ik woensdagavond boerenkool te maken. Helaas zonder rookworst, maar met spekjes. Smaakte niet helemaal zoals thuis, wat gek is want in principe zijn de ingredienten hetzelfde, maar het kon er mee door.

Op mijn werk begint het inmiddels flink druk te worden. Onze baas is een nieuw bedrijf begonnen in gezondje sapjes (Jen’s Organics) en Ana en ik zijn volledig verantwoordelijk voor de sociale media, website en branding. Dus waren we de hele dag bezig met plannen, brainstormen en designen. En ondertussen had ik ook nog een interview voor LINDA.nl. ’s Avonds deed ik dan ook – naast de was – helemaal niets. Moet ook kunnen.

Vrijdag

Mijn goede voornemen om aan dry january te doen sneuvelde op vrijdag. Toch zeven dagen volgehouden. Ik ontmoette Campara en Bence in Greenwich bij Cellar Dog, een ondergrondse bar met live jazz muziek waar je allemaal spelletjes kan spelen. Na een paar biertjes en een paar rondjes shuffle board verhuisden we naar Marie’s Crisis: een inimini bar waar in het midden een piano staat en iedereen musical liedjes zingt. Tegen middernacht ging Bence naar huis – hij hield dry january wel vol – en bleven Campara en ik achter. Het was nog vroeg en we wilden eigenlijk nog niet naar huis, dus besloten we met promotors mee te gaan naar LAVO, een ondergrondse nachtclub vlakbij Central Park (58th St). Vanwege de kou (er lag eindelijk sneeuw!) pakten we een Uber.

Marquee!

We vielen in de club een klein beetje uit de toon, want met onze dr.martens waren we absoluut niet dressed for the occasion. Normaal draagt iedereen hakken, maar omdat we beiden nogal lang zijn viel het niemand op. Rond twee uur ’s nachts kreeg iemand het geniale plan om naar Marquee te gaan. Een van de grootste nachtclubs in New York op dit moment. Was ik nog nooit geweest. Dus hop de taxi weer in en door naar de andere kant van Manhattan (27th St). Om vier uur stopte de muziek, maar waren we nog niet klaar met feesten. Voor de derde keer die avond de taxi in voor een after party, helemaal bij 132th St. Tegen zeven uur in de ochtend vonden Campara en ik het wel prima en pakten we de laatste taxi naar huis. Was een mooie rit met zonsopkomst en uitzicht op de skyline. Ik lag om half acht in bed. Was een groot succes.

Zaterdag

Je verwacht het niet, maar zaterdag was ik niets waard. Daar baalde ik een beetje van, want zaterdagmiddag om 16.30 had ik een kappersafspraak bij Rob Peetoom in Williamsburg. Via een Instagram giveaway had ik namelijk een knip EN verfbeurt gewonnen bij twee master stylisten ter waarde van bijna vijfhonderd dollar. Ik had van te voren niet echt bedacht wat ik wilde – vooral omdat ik gewoon echt geen idee had – dus liet ik het maar volledig aan hen over.

Ze vonden het beide zonde om mijn haar in een andere tint te verven, omdat ze mijn natuurlijke blonde haarkleur zo mooi vonden. Daar was ik het wel mee eens. Dus besloot de colorist om te gaan voor blonde highlights en een toner. De stylist (die ook Doutzen Kroes en weet ik veel niet hoeveel modellen knipt OMG) ging voor sidebangs omdat dat kennelijk goed bij mijn kaaklijn past. Zo zat ik drie uur lang in de kappersstoel. En ik ben ontzettend blij met het eindresultaat.

Dat was de eerste week van 2022. Deze week ga ik het hopelijk iets rustiger aan doen, maar als ik tot nu toe iets heb geleerd van New York, dan is het wel dat je nooit weet wat er gebeuren gaat en dat geen dag saai is.

Slideshow: 1. Shuffle board @ cellar dog 2. wcselfie @ LAVO of Marquee 3. Taart met Ana in de metro 4. Stiekeme borrel onder werktijd 5. De was doen met Bram 6. Ook dit is New York: zwervers in de metro

Maak een website of blog op WordPress.com