Mijn eerste Halloween in New York

Afgelopen weekend vierde ik voor het eerst Halloween in Amerika. Dat was een hele happening en totaal anders dan carnaval in Nederland. Dit is hoe ik Halloween in New York ervaarde.

In Nederland doe ik normaal nooit iets op 31 oktober, behalve pompoensoep maken en misschien bij hoge uitzondering een spannende film kijken. Ik ben ooit een keer naar een Halloweenfeestje geweest, maar daar ging nauwelijks iemand verkleed. Nou, dat was hier in New York wel anders.

Natuurlijk ben ik als carnavalvierder wel verkleedde mensen gewend. Toch was dit anders. Te beginnen met de outfits die je ziet met carnaval en met Halloween. Waar ik in Nederland vooral veel standaard pakjes ziet, zag ik hier juist veel meer originele, zelf gefabriceerde kostuums. Uiteraard had ik zelf gewoon een pakje gekocht bij Spirit Halloween, want ik was veel te laat met het bedenken van iets origineels. Zo ging ik het hele weekend verkleed als de Griekse godin Aphrodite.

De meest originele outfits die ik zag? Een koppel verkleed als big spoon & little spoon, iemand als Johnny Cashewnuts (verkleed als Johnny Cash maar dan met een zakje cashewnoten tussen zijn benen), heel veel vaccinatiekaarten en zo ontzettend veel references naar pop culture (Kim Kardashian op het Met Gala en een hoop squid games). En natuurlijk de meest uitlopende enge outfits. Van Michael Meyers maskers tot hele zombies. Natuurlijk waren er ook een hoop slutty costumes. Van playboy bunnies tot aan sexy nonnen.

Vrijdag 29 oktober begon ons Halloween weekend bij LAVO. Dat is een ondergrondse club die zich onder het gelijknamige restaurant bevindt. Alleen al de reis er naar toe was geweldig. Het gros van de mensen in de metro was ook verkleed en er heerste en uitbundige feeststemming. De club zelf was in het begin veel te druk en we stonden bijna een uur in de rij. Maar dat was het allemaal waard, omdat we met een promotor gratis mee mochten. Dat betekende zowel gratis entree en de hele avond gratis drinken. Om vier uur vonden we het welletjes en pakten we de metro naar huis.

De meesten mensen vierden Halloween op zaterdag 30 oktober. Wij zouden naar een groot techno festival gaan. Dat werd jammergenoeg een uur voordat we zouden gaan gecancelt. De reden? Electriciteitsproblemen. Wij denken dat ze niet de juiste vergunning hadden. Zonder plan besloten we naar een van mijn favoriete bars te gaan in Williamsburg (The Woods) en daar hadden we de beste stapavond ooit. Ook hier vonden we het om vier uur wel weer mooi geweest. We besloten langs de deli te gaan voor een bagel bacon egg en cheese. Goede keuze, want in de deli ging het feest nog verder. Eindstand lag ik zes uur in bed.

Op de daadwerkelijke dag van Halloween, zondag 31 oktober, deed ik dan ook helemaal niets. Behalve naar de grootste Halloween parade ter wereld gaan. Vorig jaar ging dat vanwege covid-19 niet door, dus dit jaar beloofde een groots spektakel te worden. Dat was het ook zeker. Ruim vijf uur lang (wij gingen na twee uur naar huis) liep een gigantische stoet verklede mensen en praalwagens over 6th Avenue. Dat was zo gaaf dat ik bijna zin kreeg om weer op stap te gaan. Afrojack draaide namelijk in LAVO. Maar ik besloot verstandig naar huis te gaan.

Zelf heb ik een hoop filmpjes gemaakt van de parade, maar die zijn natuurlijk nooit zo mooi en overzichtelijk als van de pro’s. Daarom hieronder een overzicht met meerdere filmpjes van de Village Halloween Parade die ik op Instagram vond. Heb je toch een beetje een beeld bij de parade.

Volgend jaar kom ik zeker terug naar New York om weer Halloween te vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com