Zo kom je aan kaarten voor The Tonight Show with Jimmy Fallon

Een van de dingen die je absoluut niet mag missen als je in New York bent, is het bijwonen van tv-opnames. Er zijn er tientallen om uit te kiezen en vrijwel allemaal gratis. Zo ging ik begin oktober naar een taping van The Tonight Show with Jimmy Fallon. Hoe dat was en hoe je aan kaarten komt? Ik leg het je hier uit!

Het gelach dat je vaak op de achtergrond hoort van een Amerikaans tv-programma is niet afkomstig van een bandje, maar van een echt publiek. Dus ben je in New York en houd je net als ik van Amerikaanse tv-shows? Dan is dit je kans om er een bij te wonen. Veel populaire programma’s als The Tonight Show, The Daily Show met Trevor Noah of Saturday Night Live worden in New York opgenomen. En dat helemaal gratis! Het enige wat je er voor moet doen is je online aanmelden en flink wat geluk hebben.

Zelf ben ik op vijf oktober naar een taping van The Tonight Show geweest. De gasten die avond waren Queen Latifah, Chris Stapleton and de cast van Squid Games. The Tonight Show is een van de makkelijkste tv-programma’s om toegangskaarten voor te krijgen. Hieronder leg ik je uit hoe dat werkt. Wil je graag naar Saturday Night Live? Dan help ik je alvast uit die droom: dat gaat je nooit lukken. Om daar bij aanwezig te zijn moet je minimaal een jaar voor de opnames beginnen een mail sturen naar het programma.

The Tonight Show with Jimmy Fallon

Zodra je weet wanneer je in New York bent, raad ik je aan je direct aan te melden voor kaarten. Dat doe je via de 1iota, de officiele website voor gratis tickets voor fans. Zoek op Jimmy Fallon of klik op deze link, net zo handig. Om aan tickets te komen moet je eerst een datum uitkiezen. Staat er ‘registration closed’, dan nemen ze geen nieuwe verzoeken voor die uitzenddatum aan. Staat er ‘Join Waitlist’, dan kan je je nog opgeven voor kaarten. Heb je geluk en kan je je nog aanmelden, dan moet je opgeven hoeveel kaarten je wil en waarom je naar de uitzending wil. Vervolgens maak je een account aan en stuur je je verzoek in. Daarna is het wachten geblazen en vooral duimen dat je geluk hebt.

Als dat het geval is, krijg je via de mail een uitnodiging om je kaarten te activeren. En dan begint het pas echt. Het is namelijk niet dat je met die digitale kaartjes zo maar binnenkomt. Daadwerkelijk de studio (die in Rockefeller Center zit) binnenkomen is nog een hele happening. Op de dag van de opnames moet je je tussen 15.00 uur en 15.30 uur melden bij de NBC studio. Kom je niet of te laat? Dan worden ze weggegeven aan de reservelijst.

Binnen ga je nog een keer of drie door de controle. Na meerdere keren je tickets te laten zien, kom je in een wachtruimte waar je moet wachten tot ongeveer 17.00 uur. Dit is de laatste plek waar je naar het toilet kan. Doe dat zeker, want tijdens de opnames mag je de zaal wel uit, maar dan kom je er niet meer in. Vanaf het moment dat je met de lift naar de daadwerkelijke studio gaat, moet je ook verplicht je telefoon uit zetten. Betrappen ze je op het gebruik ervan, word je direct de zaal uitgestuurd.

Voor de opnames beginnen, krijg je nog te maken met een publieksopwarmer. Deze persoon maakt een praatje met de zaal en zorgt ervoor dat de sfeer er goed in zit en iedereen uitbundig en vrolijk is. Ik ben de naam van de beste man vergeten, maar hij deed het perfect. Vanaf het moment dat hij begon met praten, was iedereen verkocht. Daarna speelde de huisband – The Roots – warm en vervolgens kwam presentator Jimmy Fallon zelf het podium op.

Het is zo gaaf om opnames van een tv-programma mee te maken in Amerika. Ik ben vaak bij Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door geweest, maar dat is echt kinderspel vergeleken met een show hier. Ik vond de opnames fantastisch, maar ik was vooral gebiologeerd door alles wat er achter de schermen gebeurde. Zo was er een vrouw, ik gok de producer, die iederen constant aanwijzingen gaf en tegelijkertijd het publiek aanstuurde om op de juiste momenten te klappen. Bereid je overigens voor op veel klappen, dat moet constant. Mijn handen deden pijn na twee uur ;).

Ben jij ooit bij een Amerikaanse tv-show geweest? Of staat het nog op de planning? Laat het me weten in de reacties!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com