NYC RECAP #17 | Movie Night in Bryant Park & Weekend in Boston

Boston harbor

De weken vliegen voorbij. Niet gek met alles wat ik hier doe in een week. Zo keek ik deze week een film in Bryant Park na het werk, ontmoette ik drie Nederlandse meiden voor een etentje en ging ik naar Boston voor het weekend. Waar ik de tijd vandaan haal weet ik ook niet, maar ik geniet er met volle teugen van!

Ik leef echt mijn droom hier in New York. Op dagen dat ik ‘gewoon’ van 9 tot 5 werk vergeet ik dat wel eens. Gewoon tussen aanhalingstekens, want zo gewoon is het niet om iedere dag door hartje Manhattan in een gigantische mensenmass naar werk te lopen. Al wordt dat met de dag ‘gewoner’. Maar deze week kwam het besef dat ik gewoon in mijn droomstad woon, meermaals hard binnen.

Zoals op maandag. Toen ik na het werk met collega Vanessa ging picnicken in Bryant Park om daar vervolgens een gratis film te kijken. We hadden sushi gehaald bij WholeFoods en kregen gratis popcorn van de organisatie. Lag ik daar op een kleedje in het gras, omringd door wolkenkrabbers, terwijl de hemel roze kleurde door de ondergaande zon en ik naar een film keek die zich afspeelde in New York, met een jonge Nicholas Cage en Cher. Dat is toch een droom!?

De tweede keer dat ik zo’n moment had was donderdagavond. Na het eten had ik afgesproken in een bar dieper in Williamsburg om daarna naar een comedy show in een hippe bakkerij/cocktailbar (ja, echt) te gaan. We zaten helemaal voorraan en je begrijpt, we werden meermaals betrokken bij de show. Zat ik daar, te nippen van een Espresso Martini, in Brooklyn, te lachen om een comedian met allemaal New Yorkers om me heen. Het is echt precies zoals je je voorsteld als in een film en ik geniet er zo ontzettend van!

Ook heel leuk deze week: ik ontmoette drie Nederlandse chicks tijdens een etentje bij een burgertent. Een van hen (Valerie) had een berichtje geplaatst in een Facebook groep waarop ik, en een aantal anderen (waaronder Laura, Ruby en Anna) hadden gereageerd. We spraken af om samen wat te eten, Anne kon helaas niet, maar het klikte zo goed! We vergaten gewoon om eten te bestellen, zo druk waren we met kletsen. Ik probeer hier zo veel mogelijk verschillende mensen te ontmoeten, goed voor mijn Engels, maar het is altijd fijn om gewoon lekker te ouwehoeren in je eigen taal. De volgende afspraak staat ook al. Erg blij mee om hier nog meer vrienden te maken!

Boston

De week sloot ik samen met huisgenoot Kimberley af in Boston. Vrijdagavond vertrokken we met de Flixbus en zondagavond laat kwamen we weer terug. Ik ben van plan een aparte blog te maken met tips voor een weekend in Boston, want er valt genoeg te zien. Echt een totaal andere stad dan de meeste grote Amerikaanse steden. Het voelde veel Europeser, wat niet gek is gezien de geschiedenis met Engeland.

Zaterdag namen we een kijkje op de campus van Harvard. Dat is groot! Het is gewoon net een dorp. Voelde vrij surrealistisch om rond te zwerven over Harvard. En iemand dacht dat we er studeerden, want we werden aangesproken voor informatie. Hoe grappig. Verder zwierven we een beetje door de stad. Het viel ons echt op hoe schoon het er was. En auto’s toeterde niet eens wanneer we door rood overstaken. Dat doen ze in New York … constant.

‘s Avonds gingen we op stap in een echte studentenkroeg waar een bandje verzoeknummers coverede. Zoals ze in Tilburg de Jongens van Je Weet Wel doen, zeg maar. Alleen hier geen Guus Meeuwis covers, maar Cardi B covers. En iedereen was zo absurd dronken. Je begrijpt: Dat was hilarisch. Zondag deden we het een stuk rustiger en slenterden we langs het water en aten we vis in een restaurant/bar aan het water genaamd The Barking Crab.

Dat was de tweede week terug in New York! Deze week – de derde week – ga ik naar een festival in Central Park met Billie Eilish en Jeniffer Lopez. Hoe dat was, lees je maandag!

Maak een website of blog op WordPress.com