Amerika (en dus New York) gaat weer open voor toeristen uit Europa

Het nieuws waar ik al zo lang op wachtte. De grenzen van Amerika – en daarmee dus ook New York – gaan weer open. Vanaf november 2021 kunnen gevaccineerden toeristen naar de USA reizen.

Eerlijk, toen ik gister het nieuws doorgestuurd kreeg van een Amerikaanse vriend, liet ik wel even een traantje. Ook al heb ik al mijn vrienden en familie een maand geleden nog gezien, miste ik ze stiekem toch wel. En het idee dat ze niet langs konden komen terwijl ik ze zo graag mijn stad wil laten zien, maakte me zo verdrietig! Echt een opluchting dat ze nu toch langs kunnen komen terwijl ik in New York woon.

De USA gaat per november 2021 weer open voor toeristen uit de Schengen Area (Europa). Volledig gevaccineerde reizigers zijn vanaf dan weer welkom in Amerika. Er is alleen een klein probleempje als je bent gevaccineerd met AstraZenica. Dat wordt in de VS niet gebruikt. De Amerikaanse medicijnautoriteit heeft het ook niet goedgekeurd. Hopelijk wordt het wel goedgekeurd als je als buitenlandse toerist er mee gevaccineerd bent, anders zijn er alsnog een hoop mensen die niet welkom zijn in Amerika.

De grenzen tussen de VS, Europa en de UK waren meer dan 1.5 jaar gesloten als voorzorg om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Trump sloot ze in maart 2020. Verwacht werd dat Biden ze direct na de inauguratie zou heropenen, maar dat deed hij niet. Dat is ook de reden waarom ik in mei en augustus via Mexico naar Amerika reisde. Rechtstreeks vliegen vanuit Nederland naar Amerika was simpelweg niet mogelijk. Maar daar komt nu dus verandering in!

De precieze datum van de heropening van de grenzen van Amerika, is nog niet bekend. Gezegd wordt november. Voor iedereen die naar Amerika wil het komende jaar (of mij wil komen opzoeken in New York) raad ik aan zo snel mogelijk vliegtickets te boeken, want een retourtje ligt nu nog op de drie honderd euro. Dat zal wel in een rap tempo stijgen.

Maak een website of blog op WordPress.com