NYC RECAP #16 | Eerste week terug in New York 

Het heen-en-weer reizen zit er op. Na bijna een maand ben ik weer terug in New York! Tijdens mijn afwezigheid heb ik ook het bloggen verwaarloosd, maar ook dat is verleden tijd. 

Maandag 6 september vloog ik om acht uur ’s ochtends van Mexico City naar New York. Ik moet bekennen dat ik na twee heerlijke weken in de hoofdstad van Mexico best wel opzag om terug te keren naar het drukke New York. Dat gevoel verdween meteen zodra ik in de taxi voor het eerst weer de skyline met de Empire State in al haar pracht zag. Het voelde goed om weer terug te zijn. En het was maar goed ook dat ik maandag terugvloog, want dinsdagavond werd Mexico City getroffen door een aardbeving. Gelukkig geen zware, maar toch.

Om mijn terugkomst te vieren besloten Kimberley en ik wat te gaan drinken in onze eigen wijk. Om geld te besparen werden het Whiteclaws in Domino Park in plaats van Aperol Spritz bij Gran Torino. Waren we nou maar voor die cocktails gegaan, want voor we het in de gaten hadden, stonden er twee NYPD-agenten voor onze neus. “Ma’am, can I see your identification” … oeps. Alcohol drinken in het park is verboden. De boete? $25. Duur welkomstdrankje. 

Soms moet ik mezelf echt even knijpen om te checken of ik niet droom. Zoals afgelopen dinsdag. Die dag won ik namelijk twee kaartjes voor het Global Citizen Festival in Central Park met artiesten als Billie Eilish, Coldplay, Lizzo, Meek Mill, Burna Boy, Jenniffer Lopez, Shawn Mendez en ga zo maar door. Een maand geleden had ik meegedaan aan een prijsvraag en ik was dat alweer vergeten, tot ik dinsdag een mailtje kreeg met twee tickets. Hoe gaaf!? Ik neem Campara mee, want we zouden die specifieke zaterdag al naar een feestje in de Brooklyn Mirage gaan. Dat wordt een lange, lange feestdag :). Dinsdag haalde ik in mijn pauze ook snel mijn nieuwe bibliotheek pas op bij de prachtige bibliotheek naast Bryant Park. Daar raakte ik in gesprek met Michael, die al 70 jaar (zijn hele leven) in New York woont. Ik vind het zo leuk dat je hier zo makkelijk met mensen aan de praat raakt, dat gebeurt me in Nederland nou nooit.

Woensdag na het werk gingen Kimberley, Fox en ik naar onze aller eerste Yankees honkbal wedstrijd. Dat stadion ligt in de borough The Bronx, waar ik ook nog nooit geweest was. Dat was een flinke metro rit naar het noorden, maar nu kan ik officieel zeggen dat ik alle vijf de boroughs van New York gehad heb. De kaartjes die we hadden waren via doorverkoopsite StubHub maar $10. Een biertje kostte meer dan die toegangsprijs: $15. De wedstrijd zelf was ook redelijk saai, want beide teams (Yankees vs Toronto Blue Jays) raakte amper een bal. Na 2 uur vonden we het mooi en gingen we naar huis. De wedstrijd zelf duurde uiteindelijk 3,5 uur en de Yankees verloren. 

Deze week was het New York Fashion Week en dat was goed te zien in de stad. Normaal kom ik al de meest interessante en mooist aangeklede mensen tegen, nu was het helemaal over the top. En ook extra leuk: door NYFW barstte het van de feestjes. Donderdagavond trokken Campara en ik er op uit om daar ook wat van mee te pikken. We begonnen de avond bij de bar van het SoHo Grand Hotel. Ik geloof niet dat ik ook in zo’n chique bar geweest ben. Hier ontmoette we een Nederlandse jongen. Hij was na tien minuten al weer weg, want hij wilde proberen om binnen te komen bij een feestje waar Kendall Jenner zou zijn. Wij dachten, dat lukt hem nooit. Nou, dat lukte hem dus wel. Eeuwig spijt dat ik niet ben meegegaan. Niet veel later gingen we zelf ook weg, door naar Club Tao. Daar had ik grote verwachtingen van, sinds Tao een nogal flinke naam in de clubscene van Amerika is. Daar bleven we ook niet lang, want het was echt veel te druk. We eindigden de avond bij Catch, een rooftop club in Meatpacking District. Rond een uur of vier in de ochtend was het welletjes en gingen we per Uber naar huis. Met een tussenstop bij de deli om de hoek voor een bagel BAC (bacon, eggs and cheese). 

De zomer mag in Nederland voorbij zijn, hier is het nog steeds heet. Om verkoeling te zoeken, toog ik zaterdag in alle vroegte alleen af naar Coney Island. Niet het meest chique strand van New York (lees: veel ordinaire Amerikaanse gezinnen), maar het was heerlijk. In de eerste plaats al vanwege het mensen kijken. En natuurlijk de boardwalk met alle attracties. Ik hield het tot drie uur vol in de zon en vertrok daarna terug naar huis om vervolgens met Kimberley naar Smorgasmburg te gaan. Dat is een foodfestival naast Domino Park. Na een berg dumplings besloten we naar een midget golf park in Domino Park te gaan. Ik verloor, maar we hadden de grootste lol met het beste uitzicht. 

Het was zaterdag ook 20 jaar geleden dat de aanslagen op 9/11 plaatsvonden. Voor LINDA.nl schreef ik daarover een kijktip van de Netflix serie Turning Point 9/11 and the War on Terror. Na ons potje mini golf besloten we ook zelf nog een kijkje te nemen bij de gedenkplek in Manhattan. Dat was indrukwekkend. De twee fonteinen op de plek van de torens waren bezaaid met bloemen en net toen wij er waren, werd er een eerbetoon gehouden voor alle brandweerlieden en politieagenten die bij de aanslagen zijn omgekomen. Ook waren de twee memorial lights, twee schijnwerpers, duidelijk te zien. De foto’s zeggen meer dan genoeg. Hierna ontmoetten we Aaron en zijn vrienden voor een afsluitend biertje in Rock n Rolla, de bar onder ons appartement. Aaron vertelde dat zijn vader in het WTC werkte en die dag maar net op tijd kon ontsnappen.

Het weekend sloot ik zondag af met nog een dagje zonnen. Dit keer in McCarren park, een park op tien minuten lopen van mijn huis waar vooral veel sporters actief zijn. Tegen het eind van de middag vond ik het mooi geweest met de zon en zocht ik de koelte op door alleen naar de bioscoop te gaan, ook tien minuten van mijn huis. Echt, het is zo’n luxe dat je hier alles kan doen wat je maar wil en vaak op loopafstand ook. 

Dat was mijn eerste week terug! Volgende week ga ik ook weer veel op pad en ga ik een weekendje naar Boston, dus ik heb ook dan weer genoeg om over te schrijven. 

Groetjes! 

Photo dump week 16: 1. Verzameling New Yorkers na een maand niet thuis te zijn 2. Supreme Metro 3. Tickets gewonnen 4. Bibliotheekpas 5. Mijn bibliotheek 6. Reuzenrad op Times Square 7. In de metro 8. Ocean Parkway metrohalte bij Coney Island 9. Strand van Coney Island 10. Smorgasm 11. Alligator Lounge 12. Hall of fame in mijn slaapkamer 13. McCarren Park in Williamsburg

Maak een website of blog op WordPress.com