Mijn reportage over New York in JFK Magazine

Bij mijn aankomst in New York begin juni viel me iets op. Het normaal zo ontiegelijk drukke vliegveld JFK was uitgestorven. Waar de yellow cabs normaal in dikke rijen klaar staan voor alle toeristen, moest er nu een voor me worden opgeroepen. Manhattan was ook angstvallig stil. Zonder file werd ik binnen een uur afgezet in Midtown: een unicum. Ik vroeg me af of de stad de gevolgen van de pandemie ooit te boven zou komen en mailde die vraag naar Willem, de hoofdredacteur van JFK Magazine. Niet veel later kreeg ik antwoord: ik mocht er een reportage over maken.

Je kan je voorstellen: met die opdracht was ik ontzettend blij. Reportages maken voor bladen is wat ik het allerliefste doe, hoe gaaf dat ik dat nu mocht combineren met mijn lievelingsstad. Het idee voor het verhaal kreeg ik niet alleen door mijn eigen observatie, maar ook door een artikel dat ik las in de New York Post. Zij plaatsen een essay van een bekende Amerikaanse schrijver met de titel NYC is dead forever – here’s why. Een nogal heftige bewering van de beste man vond ik, maar in het licht van de uitgestorven straten en de hoedanigheid waarmee de stad werd getroffen door de pandemie, kon er wel eens een kern van waarheid in zitten. Dacht ik. Tot ik zelf op onderzoek uitging en met inwoners van New York sprak.

Hieronder een voorproefje van het artikel, dat in totaal vier pagina’s beslaat. Nieuwsgierig naar het hele verhaal – en of New York ooit nog terugkeert in haar normale vorm? Je leest het in JFK #90!

JFK #90 reportage New York dood of niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com