DIY Twisted Candles: Zelf gedraaide kaarsen maken

Weken twijfelde ik om van die gedraaide kaarsen in zoete pasteltinten van HAY of Lex Pott te bestellen. Ik vind ze zó mooi, maar er hangt wel een prijskaartje van 20 euro aan. Zo’n statement piece is leuk voor in je interieur, maar zo veel geld uitgeven aan een kaars? Dat kan ik niet. Gelukkig kan je gedraaide kaarsen ook redelijk goed zelf maken! Hoe je dat doet, lees je hier.

Zo moet het dus niet.

Een kleine disclaimer vooraf: oefening baart kunst. Vooraf dacht ik ‘Dat doe ik wel even’. Nou, dat valt vies tegen. Ik heb het met een stuk of 20 kaarsen geprobeerd en durf nu wel te zeggen dat ik het onder de knie heb, maar makkelijk was het niet. Gelukkig heb ik zo’n beetje alle fouten gemaakt die mogelijk waren, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Het enige dat je nodig hebt is een grote vaas, kom of bak waar je heet water in kan doen en kaarsen. Let hierbij wel op dat je kaarsen gebruikt die volledig gekleurd zijn. Als je kaarsen pakt die van binnen wit zijn, dan gebeurt er dit:

Mijn eerste TikTok filmpje ever.

Je doet je (oude) kaarsen in een kom met heet water zodat ze kunnen weken. Let op: geen kokend water, dan smelt je kaars weg. Als de kaars krom buigt – na een minuut of 15 – dan is hij zacht genoeg. Hoe flexibeler, hoe beter. Met een deegroller, glas of gewoon je handen maak je de kaars plat. Doe dit alleen op de stukken die je gedraaid wil hebben. Draai het platte stuk voorzichtig met je handen tot de gewenste vorm. Pas hierbij goed op dat er geen scheurtjes in de kaars komen. Gebeurt dat wel? Laat de kaars dan opnieuw kort weken en boetseer de scheurtjes weg Tevreden? Leg ‘m weg om te harden. Voilà, gedraaide kaarsen it is.

Zo moet het dus wél.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com