Mijn 5 favoriete koffie hotspots in Tilburg

Als kind begreep ik er niets van dat mijn vader op vakantie altijd eerst ergens koffie wilde gaan drinken, voor we überhaupt aan de dag begonnen. Nu moet ik bekennen dat ik precies hetzelfde ben geworden. Restaurants zijn leuk, maar liever ga ik alle coffeebars af. Met vrienden, alleen met een boek of om snel een koffie (met taartje uiteraard) af te halen voor thuis. Wanneer ik voor cafeïne op pad ga, is de kans groot dat je me in een van onderstaande tentjes in Tilburg vinden kan. Dit zijn namelijk mijn vijf favoriete koffie hotspots in Tilburg. En mocht je ooit zin hebben in een koffietje, je weet me te vinden!

1. Locals

Als ik afspreek met vrienden om ergens koffie te gaan drinken, eindigen we meestal bij Locals op de Heuvelstraat. De koffie die ze hier schenken komt uit hun eigen koffiebranderij en alle taartjes en gebakjes die ze hebben zijn homemade. Dat proef je! Naast dat je hier heerlijke bonen hebt, is de zaak ook fijn ingericht. Mijn lievelingsplek is in de brede vensterbank die vol kussens ligt. Vanaf daar heb je perfect uitzicht op het winkelende publiek. Mensen kijken blijft nou eenmaal leuk, als het op een niet-Joe-Goldberg-stalkerige manier is.

2. Mr. Morris

Hier ben ik afgelopen maand pas voor het eerst geweest, maar ik weet nu al dat ik snel terug kom bij Mr.Morris aan de Nieuwlandstraat. Het interieur is helemaal van nu met veel zwart staal, drukke prints en vooral héél véél planten. Ze staan eigenlijk bekend om hun ultra gezonde sapjes, shakes en shots , maar daar maak je mij niet gelukkig mee. Nee, de voornaamste reden waarom Mr.Morris een plek veroverd heeft in mijn lijstje is de Daim taart. En als ik zeg Daim, dan bedoel ik inderdaad die chocolaatjes die je in een grote zak bij de Ikea koopt. En daar dan een taart van. Hoe kan je daar niet voor terugkomen?!

3. Pig & Rye

Eigenlijk wil ik deze parel helemaal niet delen. Ik heb nu al vaak de pech dat de lekkerste dingen voor bij de koffie uitverkocht zijn, moet je nagaan als ze nog bekender worden. Ze stonden afgelopen weekend voor de tweede keer in de Volkskrant, dus ik begrijp sowieso niet waarom Bakkerij en lunchroom Pig & Rye aan de Nieuwlandstraat in mijn vriendenkring nog totaal onbekend is. De koffie is er prima, maar ik kom vooral voor de gezelligheid. Je kijkt namelijk vanuit het zit-gedeelte zo de bakkerij in. En dan de pastries, iedere week hebben ze weer wat anders. Check vooral even hun Instagram, dan begrijp je waarom ik hier zo vaak terugkom.

4. Stoom 013

Nog zo’n redelijk onbekende (althans, in mijn bubbel) koffietent. Stoom013 zit niet in het centrum en ligt een beetje verscholen in de Spoorzone. Nu is de Spoorzone sowieso al een van mijn favoriete plekken van Tilburg. De industriële no-nonsense sfeer voelt lekker ongedwongen en ziet er nog eens fotogeniek uit ook. Bij Stoom hebben ze koffie tot cultuur verheven en dat proef je. De iced coffees zijn hier overigens ook erg goed. En een verrassing zal het niet zijn: de taartjes ook, want die komen van Zoete Moed. Alles is overigens local-made, wat het nog leuker maakt.

5. Buutvrij

Een van de eerste coffeebars van Tilburg mag niet aan dit lijstje ontbreken. Buutvrij in de Stationsstraat is vooral een fijne plek om te werken met collega’s of klasgenoten onder het genot van koffie. Het creatieve koffiecafé is hier dan ook op ingesteld en ingericht. Voor een paar euro kan je gebruik maken van flexplekken en heb je toegang tot filterkoffie. Maar ook voor koffiedates zit je hier prima.

Bonus: Starbucks Station Tilburg

Ik heb een zwak voor de Starbucks op het station van Tilburg. Hierin is mijn mening alleen sterk bevooroordeeld, want ik heb bijna twee jaar voor de Amerikaanse keten gewerkt. Maar, en ja dit meen ik echt, ik vind de koffie van Starbucks dan ook erg lekker. Nu bedoel ik niet al die mierzoete koffies als Vanille Latte’s of Caramel Macchiato’s, maar gewoon de zwarte filter koffie of cappuccino. Daarnaast zijn de taartjes ook nog eens mega lekker en kan je achterin het café rustig zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com